A djed oszlop működése

A dzsed (djed) az örökkévalóságot jelölő óegyiptomi fogalom, szó szerinti jelentése „tartósnak lenni”. A (djed) az egyik legősibb egyiptomi jelkép.

Tesla konverter


Nikola Tesla sokat foglalkozott a bennünket körülvevő térrel, villámokkal, nagyfeszültségekkel. Rájött, hogy a tér, pontosabban a tér töltései nagyfrekvenciás nagyfeszültségű jel hatására rezonanciára képesek. Ez a rezgés villamos energiatermelésre alkalmas. Az általa megépített energia konverter tizenkét elektroncsövet tartalmazott és egy fa dobozba volt szerelve.

Az elektroncsövek szabványos , boltban kapható, rádiókhoz gyártott csövek voltak. Ezt a dobozt kocsija csomagtartójában tartotta. Az energia konverterét arra használta, hogy átalakította az autóját elektromos meghajtásúra. A pöfögő benzinmotort egy villanymotorra cserélte. Az autó tetejére antennákat szerelt, így vételezett annyi villamos energiát a térből, hogy képes volt az autó nagy távolságok megtételére. Az antennák kondenzátorok, tehát a kondenzátor rezgés volt a készülék működésének az alapja. Sajnos Tesla halála után az energia konverterről semmilyen adat nem maradt az utókor számára, az elektromos autóvá alakított autója is nyomtalanul eltűnt.

Tesla kísérletei során arra is rájött, hogy a térrezgés segítségével az energia nagyobb távolságokra is továbbítható, így nem szükséges vezetékeket használni az energia átviteléhez.TOP